• Nieuws
  • Wijzigingen richtlijnen veilig vervoer van rolstoelinzittenden

Wijzigingen richtlijnen veilig vervoer van rolstoelinzittenden

Belangrijke wijzigingen Code VVR
De richtlijnen voor het vervoer van rolstoelinzittenden wijzigen op de volgende punten:

• alleen een crash geteste rolstoel mag als vervangende zitplaats dienen. Deze rolstoel is te herkennen aan het haaksymbool. (Tot 1 juli 2019 geldt een overgangstermijn. Dan mag de rolstoelgebruiker nog wèl vervoerd worden, mits de rolstoel veilig vastgezet kan worden.)

• Aangepaste, complexe rolstoelen die niet crash getest kunnen worden, mogen vanaf 1 juli 2019 alleen nog individueel vervoerd worden.

• Scootmobielen kunnen vrijwel nooit als vervangende zitplaats dienen in een voertuig. De passagier maakt de overstap naar een zitplaats en de chauffeur rijdt de scootmobiel in de taxi.

Op tijd en goed voorbereid
Wij adviseren u om op tijd het gesprek met de vervoerder aan te gaan. U heeft nu nog de tijd om zich voorte bereiden op 1 juli 2019. De vervoerder, chauffeur en passagier ontvangen ook informatie over deze wijzigingen. Bijgevoegd vindt u een instructiekaart voor de chauffeur en een checklist voor de passagier. Beiden worden via de vervoerder verspreid.

Vragen?
Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website (www.sociaalfondstaxi.nl, via de button werkgever respectievelijk 'Code VVR'.) Hier kunt u de complete code ook downloaden.

Voor vragen over deze wijzigingen kunt u contact opnemen met de heer P. Vos via telefoonnummer 0345 - 478 478 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Met vriendelijke groet,

SOCIAAL FONDS TAXI
H.J. van Gelderen
Directeur

Download de brief als PDF bestand

Direct naar